top of page
MS-Tech_13.8.2020_20.jpg

Referenser

Takrenovering av Nykarleby Vattentorn

MS-Tech_13.8.2020_5.jpg
MS-Tech_13.8.2020_11.jpg
Sequence 02.00_03_12_09.Still011.jpg
MS-Tech_13.8.2020_2.jpg
MS-Tech_13.8.2020_20.jpg

Hans Snellmans gård i Öja

MS Tech har lång erfarenhet av plåtarbete för såväl moderna som äldre byggnader. Hans Snellmans över hundra år gamla gård var ett bekant projekt för MS Tech sedan tidigare. Snellman hade tidigare anlitat dem för takbyte av gårdens uthus, verkstad och garage och när det var dags för det vackra egnahemshuset att få nya takplåtar var valet självklart.

”Deras förmåga att anpassa sig till de specifika utmaningarna som äldre strukturer kan innebära är beundransvärd och garanterar att takarbetet genomförs med både omsorg och hänsyn till byggnadens historiska värde.”

Innan takplåtarna byttes genomfördes ett noggrant förhandsarbete där man gick igenom takbrädorna och ersatte sådant som behövde förnyas. Oavsett projekt är förhandsarbetet en viktig del i processen vilket säkerställer ett högkvalitativt och långvarigt resultat.

”Utöver deras tekniska kompetens är MS Tech väldigt måna om att anpassa sitt arbete enligt kundens behov. Prismässigt är de även väldigt konkurrenskraftiga. De är sakkunniga, noggranna och skötte än en gång arbetet perfekt! Jag har enbart gott att säga om deras tjänster.”, säger Hans Snellman. 

Bild 4.jpg
Bild 3.jpg
Bild 2.jpg
Bild 9.jpg
Bild 8.jpg

Takrenovering av Matkustajakoti Ykspihlaja

En historisk byggnad från 1800-talet har fått nytt liv som ett charmigt vandrarhem i Yxpila, Karleby. Efter att ha stått tomt under en tid på hamnområdet bestämde sig lokala aktörer för att flytta och renovera byggnaden för att rädda dess unika historia. Projektet, som genomfördes av arkitekt Mikko Karvonen i samarbete med MS Tech, har blivit en succé och lockar nu besökare från hela världen.

 

Karvonen hade som mål att bevara byggnadens autentiska charm samtidigt som den uppfyllde moderna standarder. Trots att det inte var möjligt att bevara det gamla taket på grund av rivningen av senare tillbyggnader, blev valet av plåttak med maskinisolerade plåtar en perfekt kombination av estetik och funktionalitet. Detta takmaterial matchade byggnadens utseende från slutet av 1800-talet och erbjöd samtidigt moderna tekniska fördelar.

 

För att genomföra takprojektet valdes MS Tech som entreprenör, tack vare deras expertis och förmåga att hitta vackra och hållbara lösningar. Samarbetet med MS Tech var framgångsrikt, och företaget visade sig vara flexibla och kunniga i hanteringen av oväntade överraskningar som ofta uppstår vid renovering av äldre byggnader.


”Förmågan att vara flexibel och att arbeta bra tillsammans är viktig vid renovering: många överraskningar dyker upp vid renovering av ett gammalt hus och kan orsaka ändringar i sista minuten på plats. Det var precis så MS Tech arbetade, de letade efter och hittade vackra och hållbara lösningar på detaljerna. Det fanns en genuin respekt för de gamla sätten att bygga.”

MS Tech tog ansvar för hela byggprocessen, inklusive kommunikation, detaljfinjusteringar och schemaläggning. Deras engagemang för tidsplanen, budgeten och smidigheten i projektet imponerade på Karvonen och visade att företaget var en pålitlig partner.

 

Resultatet blev en högkvalitativ takinstallation som harmonierar perfekt med den historiska byggnaden. Karvonen är mycket nöjd med MS Tech och ser fram emot att fortsätta samarbeta med företaget i framtida projekt. Redan nu är de involverade i att färdigställa taket på en annan 1800-talsvilla på en närliggande tomt.

 

Vandrarhemmet i Ykspihlaja har blivit ett blomstrande resemål och ett bevis på framgångsrik historisk renovering. Med hjälp av MS Tech har byggnaden fått en ny chans att fortsätta berätta sin fascinerande historia för besökare från när och fjärran. 

bottom of page